Translate

16.08.2014

67. Cupcake pyszne muffiny delikatne i wilgotne, mokre

Nyaa
Dziś przepis na smaczne muffinki. Są delikatne, puszyste i wilgotne w środku.
To był cupcake urodzinowy :3

Składniki:
suche:
* 1,75 szkl maki
* 0,75 szkl cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 0,25 łyżeczki sody
mokre:
* 1 jajko
* 1,25 szkl mleka
* 0,5 szkl oleju

Składniki suche wymieszać ze sobą w misce. Przesiać wszystko oprócz cukru.
Składniki mokre również ze sobą wymieszać, wpierw roztrzepując jajko. Ja dodałam jeszcze troszkę aromatu rumowego. Zamiast tego można dodać cukier waniliowy do składników suchych.
Do suchych dolewać mokre mieszając trzepaczką lub mikserem.
Napełnić foremki, wstawić do nagrzanego piekarnika. I piec 20-25 min w 180st.
Gotowe :D
 Ja moje babeczki ozdobiłam kremem waniliowym (krem w 5 min Dr.Oetkera). Zużyłam do tego połowę opakowania. Uzyskany krem podzieliłam na trzy części i dwie z nich zabarwiłam-na niebiesko i a'la różowo.






 Co myślicie o ładnie ozdobionych babeczkach zamiast tortu? ;)
~~xoxo
Shion

3 komentarze:

  1. O boniu, aż pokazałam siostrze... cudownie wyglądają, a jak muszą smakować! o.o

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie wyglądają! :)
    http://kiczplis.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń